Kalendarium
strony — 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

15 luty 2010 r. Zwycięzcami VI edycji Małopolskiego Konkursu "Stół pięknie nakryty — zakąska i napój na jubileuszowym stole" zostali uczniowie Urszula Pulchny z kl. III e oraz Dariusz Kurach z kl. III f, którzy zdobyli I miejsce za drinka z zakąską.

25-27 marca 2010 r. XIV Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu w Szczecinie. Wśród laureatów zdobywca III miejsca uczeń klasy IV f Bartłomiej Chlebda.

9 kwietnia 2010 r. Dzięki staraniom dyrektora Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 mgr Henryka Hołysza Prezydent Miasta Krakowa zarządzeniem nr 746/2010 wyraził zgodę na funkcjonowanie warsztatu szkolnego w strukturze Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie.

czerwiec 2010 r. Podpisanie umowy na realizację projektu o wartości 700 tysięcy zł. "Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie II" z projektu Kapitał Ludzki, realizowanego wspólnie z Zespołem Szkół w Dąbrowicy, w którym weźmie udział 90 uczniów z obu szkół, a umożliwiającego odbycie specjalistycznego kursu zawodowego i językowego. W ramach projektu systemowego Gminy Kraków z Kapitału Ludzkiego w roku szkolnym 2010/2011 uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 będą mogli uczestniczyć w kursach: gastronomicznym, baristycznym i barmańskim.

14 czerwca 2010 r. Konferencja zorganizowana przez Szkołę "Praktyczna gastronomia w nowoczesnej szkole zawodowej", w której wzięli udział praktycy i przedstawiciele nauki, zaangażowani w rozwój zawodowego szkolnictwa gastronomicznego. Przedmiotem dyskusji była analiza umiejętności zawodowych w gastronomii. Uczestnicy konferencji skonfrontowali oferty szkół gastronomicznych z oczekiwaniami pracodawców, a także omówili działania wspierające gastronomiczne szkolnictwo zawodowe w Małopolsce.

2010/ 2011
Wrzesień 2010 r.
Rozpoczęcie projektu "Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie II" z projektu Kapitał Ludzki, w którym weźmie udział 50 uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 (15 dziewcząt i 35 chłopców z klas drugich i trzecich technikum).

Opracowała Grażyna Czaplińska
 
 
Jubileusz 100-lecia Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie