Kalendarium
strony — 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

29 października 2008 r. Wpisanie na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby piekarnicze i cukiernicze "Ciasteczek Wyśmienitych" (woj. małopolskie). Grudzień 2008 r. Ewelina Bróg i Anna Krzystanek otrzymały I nagrodę w wojewódzkim konkursie plastycznym pod patronatem Małopolskiego Kuratora Oświaty "Kazimierz miejsce na ziemi — wieści z podwórek, ulic i zaułków". Zwycięzcami IV edycji Małopolskiego Konkursu "Stół pięknie nakryty — małopolskie ryby na wiosennym stole" zostali uczniowie Michał Hajdus i Oliwia Prusak.

Ciasteczka WyśmieniteWpisanie na Listę Produktów Tradycyjnych
w kategorii wyroby piekarnicze i cukiernicze "Ciasteczek Wyśmienitych"

2009 r. Filip Stępień zdobył I miejsce w kategorii kucharz w X Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych za terrinę z combra sarniego w sosie jabłkowym o aromacie chrzanowym i deser, orzechowo-kokosową delicję w sosie karmelowym.

31 maja-1 czerwca 2009 r. Odbył się III Rajd Szkolny o puchar Dyrektora Szkoły, tym razem w Beskidzie Żywieckim. Terenem Rajdu były Pasma Policy i Babiogórskie. Wygraliśmy kolejny projekt w ramach programu Leonardo da Vinci pt. "Impresje kulinarne Europy". Tym razem 40 uczniów weźmie udział w zagranicznych praktykach.

2009/2010 — Wrzesień 2009 r. II edycja projektu "Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie" w ramach programu operacyjnego Kapitał Ludzki.

19 listopada 2009 r. Na XII Wielkiej Kolekcji Sztuki Kulinarnej, która przebiegała pod hasłem "Uczty polskie", "Ciasteczka Wyśmienite" zdobyły I miejsce w kategorii "Ciasta i desery", a terrina z dzika z kurkami w aromacie imbiru, z porzeczkami i mango II miejsce w kategorii "Danie półmiskowe". Potrawy przygotowywali: Grzegorz Grzesik i Dariusz Kurach z kl. III f, Piotr Bruzda z kl. IV d oraz Anna Krzystanek z kl. IV c.

11 grudnia 2009 r. W wojewódzkim konkursie plastycznym pod patronatem Małopolskiego Kuratora Oświaty "Kazimierz miejsce na ziemi — wieści z podwórek, ulic i zaułków" I nagrodę otrzymała Paulina Bergel z klasy IV d, II nagrodę Ewelina Bróg z klasy IV e, a III nagrodę Iwona Pałka z klasy II c. Nagrodą specjalną została wyróżniona Anna Krzystanek z klasy IV c... Kalendarium ciąg dalszy...

 
 
Jubileusz 100-lecia Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie