Kalendarium
strony — 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Listopad 2003 r. — I Konkurs Piosenki Patriotycznej z okazji Święta Odzyskania Niepodległości, który odbywa się rokrocznie do chwili obecnej. Zgłoszone do konkursu klasy wykonują dwie piosenki patriotyczne i jedną towarzyską, natomiast w styczniu, nagrodzone klasy w I etapie, prezentują w finale dwie pieśni patriotyczne, kolędę i piosenkę towarzyską. 25-27 marca 2003 r. Szkoła była współorganizatorem etapu centralnego VIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, dlatego gościła młodzież z całej Polski oraz liczną grupę profesorów wyższych uczelni, specjalistów z zakresu żywienia jak: prof. Jan Gawęcki, prof. Małgorzata Schlegel- Zawadzka, prof. Józef Korczak, prof. Paweł Pisulewski, prof. Leszek Nogowski i wielu innych. Tym razem finalistą został Paweł Mosur. Kwiecień 2004 r. Lekcje wychowania fizycznego zaczęły się odbywać w Klubie Sportowym Korona przy ulicy Kalwaryjskiej 9 (do czerwca 2006 r.).

2004/2005 — Sukces uczniów w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu. Danuta Serafin i Mateusz Brożyna zostali finalistami IX edycji. Natomiast w I Małopolskim Konkursie "Stół pięknie nakryty" zwyciężył Grzegorz Zawadzki. Realizacja kolejnego projektu pt. "Kuchnie regionalne Francji i Węgier", w ramach programu Leonardo da Vinci. Tym razem w stażach zagranicznych weźmie udział 32 uczniów.

3 grudnia 2004 r. Z inicjatywy klubu Honorowych Dawców Krwi została przeprowadzona Akcja Krwiodawstwa w czasie, której młodzież oddała 5 litrów krwi. 2005 r. Agencja Narodowa programu europejskiego Sokrates w Warszawie zatwierdziła do realizacji kolejny szkolny projekt Comeniusa pt. ProDicEur, którego efektem końcowym miał być słownik gastronomiczny opracowany w sześciu językach: angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim, polskim i czeskim.

2005/2006 — W X Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu Zespół Szkół Gastronomicznych Nr 2 reprezentowała uczennica Ewa Skowronek, która została jej finalistką. 2006 r. W II edycji Ogólnopolskiego Konkursu "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej" do grona laureatów zakwalifikował się Michał Hajdus, a do finału V Olimpiady Młodych Barmanów Maciej Golonka. Natomiast w VII Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych w kategorii kucharz III miejsce zdobył Krystian Sroka, a w konkursie barmańskim Maciej Golonka wywalczył II miejsce. Kolejny sukces. Wygrywamy konkurs na projekt w ramach Leonardo da Vinci pt. "Potrawy i smaki państw Zjednoczonej Europy". Uczniowie wyjadą na miesięczne staże zagraniczne.

20 marca 2006 r. Finał III edycji konkursu "Moje finanse — Z klasy do klasy", podczas którego drużyna naszej Szkoły w składzie Piotr Sajdak ( lider grupy), Magdalena Słabosz i Teresa Sporn zajęli VIII miejsce w Małopolsce na 669 komitetów biorących udział w wirtualnym inwestowaniu na rynku kapitałowym.

1-4 kwietnia 2006 r. Konferencja programu Sokrates-Comenius, w czasie, której delegacje z partnerskich szkół programu ProDicEur z Francji, Włoch i Czech wraz z naszymi uczniami opracowały materiały, będące częścią słownika gastronomicznego...       Kalendarium ciąg dalszy...

 
 
Jubileusz 100-lecia Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie